Wilma Kruithof, tekentherapeut


Wanneer tekentherapie?

Elke ouder wil graag dat het goed gaat met zijn of haar kind: thuis, op school, met de vriendjes en vriendinnetjes. Soms gaat het door omstandigheden minder goed met je kind: de natuurlijke ontwikkeling van je kind stagneert. Je kind heeft buikpijn, hoofdpijn, wil niet eten, is heel erg boos of verdrietig. Of je kind laat ineens heel ander gedrag dan normaal zien. Hij of zij maakt bijvoorbeeld dingen kapot, is stiekem, boos of heel erg stil.

Misschien laat je kind dit gedrag zien omdat hij of zij bang is, gepest wordt, onzeker is of ongelukkig is op school omdat de lesstof te moeilijk is. Of misschien is er iets ingrijpends gebeurd, bijvoorbeeld een scheiding of een sterfgeval.  

                       Waar zit de pijn 02.

 

Wanneer de klachten aanhouden, heeft je kind misschien hulp nodig. Niet door veel te praten, maar door te doen en te ervaren. Dat is wat kinderen aanspreekt. Immers, kinderen hebben van nature de behoefte om zich creatief te uiten. Je kind heeft niet het idee dat het “in therapie” is. Door middel van creatieve opdrachten kan je kind zijn of haar emoties uiten en komt je kind weer beter in zijn of haar vel te zitten.

Wat kan er veranderen door tekentherapie?

- Beter omgaan met emoties, zoals angst, boosheid en/of verdriet.
- Een positiever zelfbeeld ontwikkelen.
- Verwerking van ingrijpende gebeurtenissen.
- Steviger in je schoenen staan en lekkerder in je vel zitten
.

                            Waar zit de pijn 02.